Kies of creëer de juiste plek voor je thuiskantoor

Door de huidige coronacrisis werken we met z’n allen thuis. In deze blog geven we je graag wat tips om een fijn thuiskantoor in te richten.

Door de huidige coronacrisis werken we met z’n allen thuis. In deze blog geven we je graag wat tips om een fijn thuiskantoor in te richten.

Kies of creëer de juiste plek voor je thuiskantoor

Mocht je thuis de luxe hebben van een extra kamer, dan is het ideaal om deze in te richten als een thuiskantoor. Mocht dit er niet zijn, dan is het niet verstandig om aan de eettafel te zitten, kies dan het liefst voor een rustig plekje. Wellicht heb je een rommelkamer die je als opslag gebruikt. Maak hier wat ruimte vrij en creëer hier je werkruimte in huis.

Bureau

Ga niet met je laptop op de bank zitten, maar richt een goede werkplek in. Een bureau die je kunt verstellen is essentieel. Gebruik bijvoorbeeld het liefst een zit-sta bureau in je thuiskantoor. Zo kun je zitten en staan gedurende de dag afwisselen.

Monitor

Een laptop kan er handig zijn voor onderweg, maar voor een goede werkhouding is dit minder goed voor je. Het is namelijk niet geschikt om hier een volledige werkdag achter te zitten, omdat het scherm niet op de juiste hoogste is. Gebruik daarom een losse monitor, muis en een toetsenbord.

Verlichting

Het beste is om te werken in een ruimte met voldoende natuurlijk daglicht. Dit helpt je natuurlijke bioritme en geeft energie tijdens je werkdag. Heb je niet zoveel natuurlijk licht? Maak de kamer dan lichter met voldoende functioneel verlichting. Een plafondlamp zorgt voor verlichting van de hele kamer, terwijl een bureaulamp helpt bij plaatselijke verlichting bij het lezen.

Gezelligheid

Naast al deze praktische tips is het tot slot ook belangrijk om voor wat gezelligheid in je werkruimte te zorgen. Als je een fijn thuiskantoor hebt, is de kans groot dat je er ook met plezier gaat zitten werken. Schaf een gezellige kamerplant aan, verf een muurtje in je werkkamer en steek een geurkaars aan. Binnenkort wil je niet eens meer terug naar kantoor!

© 2020 Allround Movers