Creëer overzicht en lees onze

verhuistips

Verhuisdozen in- en uitpakken

Nummering: geef elke kamer in het nieuwe huis een nummer. Zet bij het inpakken het nummer op de verhuisdoos van de kamer met de spullen.

Vulmateriaal: wees creatief met vulmateriaal, oud papier is bijvoorbeeld geweldig om te vullen.

Kwaliteit verhuisdozen: Gebruik geen versleten verhuisdozen, een verhuisdoos die niet grijpt of scheurt is erg frustrerend.

Voorkom beweegbare onderdelen: wat schade kan veroorzaken zijn losse items of dozen die kunnen schuiven. Controleer daarom altijd de lades en kasten.

Serviesgoed: Combineer kwetsbare items zoals serviesgoed met bijvoorbeeld kleding en/of handdoeken.

De garderobe: Er zijn speciale garderobedozen voor het gemakkelijk vervoeren van de kleding, zodat ze eenvoudig op de hanger kunnen blijven zitten zonder kreuken.

Lampenkappen: Verwijder lampenkappen, deze zijn namelijk zeer kwetsbaar. Verpak ze afzonderlijk in een doos en zet ze op locatie weer in elkaar.

Brandbare voorwerpen: bewaar ze gescheiden en niet volledig gesloten in een doos. Denk aan chemische reinigingsmiddelen en spuitbussen. Vermeld dit ook op de doos.

Hergebruik dozen: hergebruik zoveel mogelijk de originele verpakking. Fabrikanten hebben deze meestal al uitgerust met schokdempers. Zodat ze hier veilig vervoerd kunnen worden.

Planning

Pak alles netjes in: hoe netter alles is ingepakt, hoe makkelijker het is om alles op zijn plaats te zetten in het nieuwe huis.

Selectie: Bekijk ruim van tevoren, wat je mee wilt nemen en wat niet. Neem geen spullen mee die je straks waarschijnlijk toch weg gaat gooien.

Begin op tijd: Het is verstandig om maanden van tevoren te beginnen. Dit hoeft niet direct intensief te zijn, maar het betekent wel dat er een planning is voor de laatste maanden voor de verhuizing. Bijvoorbeeld het aanvragen van een offerte bij Allround Movers!

Afmetingen: Maak een inventaris van de afmetingen van zoveel mogelijk meubels en ook de deuren en ruimtes van de nieuwe woning. Zorg ervoor dat alles naar binnen kan en dat er anders een alternatief is.

Medicijnen: Het is verstandig om medicijnen in kleine dozen te bewaren. Dit zodat je ze niet snel kwijtraakt in grote dozen. Bewaar de medicijnen die je gebruikt even apart.

Melding adreswijziging: Ga op tijd naar de bevoegde autoriteiten om ervoor te zorgen dat er na de verhuizing geen post meer op het oude adres komt en vermeld het nieuwe adres.

Planning: Maak een verhuisplanning of maak deze samen met ons. Hiermee behoud je de controle tijdens de verhuizing en vermijd je stress!

Een checklist bijhouden: Gebruik een bestaande checklist of maak er zelf een. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

Koffers: het klinkt raar, maar pak een koffer in alsof je een week op vakantie gaat. In het nieuwe huis is niet alles meteen te vinden en wordt dit een soort overlevingspakket.

Schematisch uitpakken: Pak alles kamer voor kamer uit. Rond vervolgens eerst een kamer af om door te gaan naar de volgende. Het is verstandig om te beginnen met de slaapkamer. Na het verhuizen is een goede nachtrust zeer welkom.

Fysiek werk

Gewicht verhuisdoos: Houd dit op een comfortabele hoeveelheid. Wij moeten namelijk in staat zijn om de verhuisdozen op te tillen. Houd een maximum van 10 tot 15 kg.

Grote meubelen: Om tijd de besparen is het verstandig om de poten hiervan zelf los te schroeven.

Demontage: Houd bij het demonteren van meubels alles bij elkaar zodat het meubel weer in elkaar gezet kan worden zonder schroeven te missen

Besparen op de kosten

Zelf verhuizen: Door een gedeeltelijk zelf te verhuizen zijn er minder verhuizers nodig. Dit bespaart natuurlijk op de verhuiskosten! Doe dit natuurlijk niet op de dag van de grote verhuizing, anders zorgt het voor verwarring bij ons.

Verplaatsingskosten vergoeding: Ga na of hier recht op is. Bijvoorbeeld bij het inrichten van een huurwoning of een werk gerelateerde verhuizing. Soms wordt de hele verhuizing vergoed.

Zorgeloos verhuizen? Download dan onze verhuistips!

© 2020 Allround Movers